Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé'
07dec 2015

Alzheimercafé

Maandag 7 december 2015, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Vandaag wordt informatie gegeven over het onlangs gelanceerde online radiostation Radio Remember. Gastspreker Mevr. Ellen Blankvoort (muziektherapeute) vertelt over de energie en positieve stemming die muziek en beweging teweegbrengt bij mensen met dementie.

De vaak negatieve beeldvorming over verpleeghuiszorg wordt weggenomen bij het bekijken van de fragmenten van de dvd "de Metronoom" over de integratie van muziek bij de dagelijkse verzorging en andere activiteiten in het verpleeghuis. Onrust en agressiviteit tijdens de verzorging in de thuissituatie, kunnen verminderen door te zingen of samen naar muziek te luisteren. Het luisteren naar muziek, tijdens of kort na het ontwaken, vermindert onrust en spanning, geeft een gevoel van veiligheid en vergemakkelijkt het contact met de verzorgende of de mantelzorger.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

U bent van harte welkom op maandag 7 december 2015 in het Alzheimercafé. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Contactinformatie:
Locatie: De Reling, Industrieweg 13
Website:http://www.welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!