Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De jaarlijkse Kim Putterslezing'
09dec 2015

De jaarlijkse Kim Putterslezing

Woensdag 9 december 2015 vanaf 19:00 uur.

Op woensdag 9 december vindt in Zalencentrum De Lockhorst in Sliedrecht de jaarlijkse Kim Putterslezing plaats. Het thema van de lezing is 'Tussen de wereld en de wijk: de regio Drechtsteden/Alblasserwaard in 2030'. De lezing wordt gegeven door Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Eerder was Putters ook lid van de Eerste Kamer. Het is alweer de derde editie van zijn lezing na eerdere edities in Hardinxveld-Giessendam en Molenwaard.

Wat verwachten we van de overheid in de toekomst? Hoe zien we de rol van de overheid in de aanloop naar 2030? Het jaar 2030 is nog maar vijftien jaar van ons verwijderd, dus hoe zou de taak van de overheid er dan uit moeten zien en wat regelen inwoners liever zelf? Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) houdt zich bezig met deze veranderingen. Directeur Kim Putters zal tijdens de lezing een blik op de toekomst werpen vanuit de grote maatschappelijke ontwikkelingen. Wat betekenen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in de zorg en op het gebied van zingeving, geloof en onderwijs voor Sliedrecht en de regio Alblasserwaard en Drechtsteden richting 2030? Maar ook: wat verwachten onze inwoners van de overheid en van elkaar?

Na de lezing zal een aantal experts een reactie geven. Vervolgens is iedereen uitgenodigd om mee te praten.

De lezing start om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. Locatie is Zalencentrum De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht. Kosteloos plaatsen reserveren is mogelijk door een email te sturen.

Contactinformatie:
Locatie: Sportlaan 1 te Sliedrecht
Organisator: Theater De Lockhorst
Email:m.visscher@sliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!