Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmdag Nationaal Baggermuseum: Windparken op Zee' Van Oord's Offshore Installatieschip Aeolus
13feb 2016

Filmdag Nationaal Baggermuseum: Windparken op Zee

Zaterdag 13 februari 2016 vanaf 11:00 uur.

Weet u hoe windparken op zee worden gebouwd? Wij zien alleen ranke witte palen met rotorbladen in de verte staan, maar wat is ervoor nodig om ze daar te krijgen? En wat hebben baggeraars en waterbouwers te maken met windparken op zee?Veel mensen willen weten hoe zo’n windpark op zee wordt gebouwd. Dat kan in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. U kunt de tijdelijke tentoonstelling ‘Offshore Wind, uitdaging op zee’ nog tot en met 12 maart bezoeken. En voor een nog completer beeld worden op de filmdag van 13 februari opnieuw de films getoond over het aanleggen van windparken op zee.

Aan de hand van diverse films laten we u zien hoe windparken op zee worden aangelegd. Van het bouwen van de fundering, het plaatsen van de zogenaamde monopiles, het maken van de turbines, tot het aanleggen van de kabels om ons van stroom te voorzien. In ongeveer 2,5 uur informeren wij u over de laatste stand van zaken over deze nieuwe werkzaamheden van de waterbouwers.

De filmdag vindt plaats op zaterdag 13 februari. U kunt kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11.00 uur en de tweede voorstelling om 14.00 uur. U heeft dan alle tijd om ook de tijdelijke expositie te bekijken. Het exacte programma vindt u op de site van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht, surf naar www.baggermuseum.nl. Veel films zijn in het Engels en daarom worden de films eerst toegelicht, voordat zij getoond worden.

Contactinformatie:
Locatie: Nationaal Baggermuseum
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!