Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: ‘Praktische hulpmiddelen en zorgalarmering'
07mrt 2016

Alzheimercafé: ‘Praktische hulpmiddelen en zorgalarmering

Maandag 7 maart 2016 vanaf 19:15 uur.

Alzheimercafé: ‘Praktische hulpmiddelen en zorgalarmering voor meer veiligheid en zelfstandigheid’

Op 7 maart a.s. zijn de heren Edwin Struik van Zorgcomfort Alblasserwaard en Gart Broekhof van Techniek voor de Zorg gastsprekers in het Alzheimercafé.

Techniek voor de Zorg is specialist op het gebied van zorgalarmering en aanverwante producten.

Beide gastprekers zullen op deze avond iets vertellen over de dienst ‘De Zorgkoffer’. Deze dienst voorziet standaard in technologieën, die het mogelijk maken om op een veilige manier langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De Zorgkoffer is naar wens uit te breiden met tal van producten, zoals mobiele alarmering incl. locatiebepaling, automatische rook -en gas detectie en medicatie reminders incl. automatische doormelding naar een meldkamer of mantelzorger. In veel gevallen worden deze diensten en producten voor 85% vergoed door uw zorgverzekeraar.

Het doel van de avond is om u en uw mantelzorger(s) te informeren over de mogelijkheden om deze hulpmiddelen, die geschikt zijn voor een brede doelgroep, in uw specifieke thuissituatie toe te passen.

U bent van harte welkom op maandag 7 maart 2016 in het Alzheimercafé.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar onderstaand mailadres.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!