Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmdag over de reddingsbrigade KNRM' Een reddingsvaartuig van de KNRM
19mrt 2016

Filmdag over de reddingsbrigade KNRM

Zaterdag 19 maart 2016 vanaf 11:00 uur.

Als je op een dag aan het strand bent, zie je ze lopen. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), beter bekend als de reddingsbrigade.

Je bent blij dat ze er zijn, maar je hoopt dat je ze nooit nodig zult hebben. De 989 vrijwillige bemanningsleden van de reddingsbrigade. Stoere mannen en vrouwen die klaar staan om mensen op zee en op de grote binnenwateren te redden en te helpen. Denk hierbij aan Search and Rescue (zoeken en redden), de strandbewaking en de kusthulpverlening, maar ook aan patiëntenvervoer vanaf de waddeneilanden en medische evacuaties vanaf het water.

Tijdens de filmdag worden films vertoond waarin de vrijwilligers vertellen over hun belangrijke werk, hun ervaringen en de reddingsacties, die de meeste indruk op hen gemaakt hebben gemaakt. En de betrokkenen vertellen hun kant van het verhaal en over hun angsten.

Ook wordt getoond welke boten door de KNRM worden gebruikt, zowel vroeger als nu.

De filmdag vindt plaats op zaterdag 19 maart 2016. U kunt kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11:00 uur en de tweede voorstelling om 14:00 uur.

Het exacte programma vindt u op de site van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht.

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Baggermuseum
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!