Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: “Financieel misbruik van ouderen”'
04apr 2016

Alzheimercafé: “Financieel misbruik van ouderen”

Maandag 4 april 2016 vanaf 19:30 uur.

Op 4 april a.s. zijn Paulien Schalk SPV er bij Yulius en Ditty Mudde  van Veilig Thuis gastsprekers in het Alzheimercafé.

Naar schatting zijn ongeveer dertigduizend ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of van financiële uitbuiting.

Financieel misbruik is het ongepast gebruik van de bezittingen van een oudere.

Het gaat dan onder meer om pinpasfraude, gedwongen testamentwijziging of hypotheekopname, ontvreemding en diefstal van goederen door familieleden of bekenden van zorgafhankelijke ouderen. Beide gastprekers zullen u op deze avond voorlichting geven hoe er voorkomen kan worden dat u ook slachtoffer wordt van (financiële) oudermishandeling.

U bent van harte welkom op maandag 3 april 2016 in het Alzheimercafé.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Industrieweg 13
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!