Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Meivakantie Baggermuseum start met Filmdag'
23apr 2016

Meivakantie Baggermuseum start met Filmdag

Zaterdag 23 april 2016 vanaf 11:00 uur.

In de meivakantie organiseert het Nationaal Baggermuseum tal van activiteiten voor elke leeftijd. De inmiddels bekende filmdag vindt plaats op zaterdag 23 april.

De BaggerPraktijkTuin is tijdens de meivakantie open en staat in de tweede week in het teken van “de week van het water”.

De filmdag op zaterdag 23 april heeft het thema “Baggeren voor Bruggen”. Het aanleggen van een brug is een kunstwerk. Het zijn stevige constructies en er komt veel gewicht op de pijlers te staan. Er moet rekening worden gehouden met het verkeer wat er overheen rijdt, met de schepen die er onderdoor moeten varen en met alle weersomstandigheden.

Voor het maken van een stevige ondergrond is baggeren onmisbaar. Baggeraars verwijderen de bovengrond en verdichten de bodem.

Tijdens de filmdag worden beelden vertoond van het baggeren en bouwen van verschillende bruggen zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Ook de bouw van de Maastunnel komt aan bod. De films bestrijken een periode van bijna tachtig jaar.

U kunt kiezen uit twee voorstellingen: de eerste begint om 11:10 uur en duurt tot 14:00 uur.

In de lunchpauze zijn huisgemaakte soep en vers belegde broodjes verkrijgbaar.

De tweede voorstelling begint 14:15 uur en duurt tot 17:00 uur. Het exacte programma vindt u op de site www.baggermuseum.nl  Daar is ook meer te zien over de BaggerPraktijkTuin en “de week van het water”.

Het Nationaal Baggermuseum is open van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Vrij parkeren op eigen terrein. Elektrische fietsen kunnen gratis worden opgeladen.

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Telefoonnummer: 0184 414166
Email:info@baggermuseum.nl
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!