Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Maandelijkse filmdag Baggermuseum over: Strijd tegen het water'
09jul 2016

Maandelijkse filmdag Baggermuseum over: Strijd tegen het water

Zaterdag 9 juli 2016 vanaf 11:05 uur.

De filmdag op 9 juli a.s. staat in het teken van de tentoonstelling ‘Strijd tegen het water’. Nederland is een delta en dat zorgt ervoor dat we van onze kwetsbaarheid onze kracht hebben gemaakt.

De tentoonstelling bestaat uit een 6-tal thema’s, namelijk leven op hoger gelegen gebieden, ontginnen van grond en het winnen van turf, aanleg van polders en dijken, de inzet van stoommachines, (delta)plannen en maatregelen om toekomstige overstromingen te voorkomen.
Tijdens deze filmdag vertonen we films die ingaan op de thema’s ontginnen van grond en het winnen van turf, aanleg van polders en dijken en de inzet van stoommachines.

De filmdag vindt plaats op zaterdag 9 juli 2016. U kunt kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11.05 uur tot 13.55 uur. In de lunchpauze zijn huisgemaakte soep en/of vers belegde broodjes in het museum verkrijgbaar.

De tweede voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.45 uur. In de pauze zijn consumpties naar keuze te bestellen. Het exacte programma vindt u op de site van het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht, surf naar onderstaande website.

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Telefoonnummer: 0184 414166
Email:info@baggermuseum.nl
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!