Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open dag Dijksynagoge'
14aug 2016

Open dag Dijksynagoge

Zondag 14 augustus 2016, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Sinds de herinwijding van de Dijksynagoge is het gebouw door velen bezocht. Zowel tijdens de open dagen, als tijdens rondleidingen die op afspraak plaatsvinden. Graag nodigen wij U uit een bezoek te brengen aan de synagoge.

Open Dagen.
De synagoge is vrij toegankelijk, zowel op zaterdag als op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. De stichting heeft inmiddels zeven maal meegedaan aan de landelijke Open Monumenten en tweemaal aan de Europese Dag van het Joods Erfgoed.

Rondleidingen
De rondleidingen zijn ronduit een succes te noemen. Op afspraak kan men in groepen van zo’n 10 tot 35 á 40 personen een rondleiding krijgen waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van het gebouw, de inrichting en joodse gebruiken. De rondleidingen worden gegeven door een vrijwilliger. Daarbij komen vragen aan de orde als: waarom hangt er een gebed voor het Koningshuis; wat betekenen de granaatappelen op de Thorakast (Aron Hakodesh); waarvoor wordt het ritueel bad (mikwe) gebruikt; hoe gaat het er in een dienst aan toe; waarom is er een stuk pleisterwerk niet afgemaakt; enzovoorts. Naar wens kunnen specifieke onderwerpen aan de orde komen al naar gelang de eigen kennis, de actualiteit van de joodse agenda, de behoefte of achtergrond van de bezoekers.

Bezoek de Dijksynagoge en maak kennis met het Jodendom. Neem contact op met het secretariaat voor het maken van een afspraak. Wij leiden U graag rond! Voor de kosten en bijdrage aan de instandhouding van de dijksynagoge wordt een bedrag van € 50,– in rekening gebracht. Voor groepen uit het onderwijs geldt een gereduceerde regeling (€ 1,– per kind). Koffie / frisdrank is verkrijgbaar voor € 1,– per persoon alsmede koosjere cake, eveneens € 1,– per persoon.

Voor het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met mevrouw Greet Zijlstra, telefoon: 0184 – 411 527 of per e-mail.

Contactinformatie:
Locatie: de Dijksynagoge, Rivierdijk 51
Organisator: mevr. Greet Zijlstra
Telefoonnummer: 0184 – 411 527
Email:rondleidingen@dijksynagoge.nl
Website:http://dijksynagoge.nl


Deel dit bericht met je vrienden!