Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gratis advies tijdens Taal- en Financieel Café'
25aug 2016

Gratis advies tijdens Taal- en Financieel Café

Iedere eerste donderdag van de maand, van donderdag 25 augustus 2016 tot en met vrijdag 1 december 2017, van 19:00 tot 20:30 uur.

Het Grand Café is een laagdrempelige plaats voor ontmoeting en advies en bestaat uit een Taal Café en een Financieel Café.  Elke eerste donderdag van de maand kunt u bij de Buurthuiskamer tussen 19.00 uur tot 20.30 uur binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig.

Het Taal Café richt zich op zowel leerlingen die beter Nederlands willen leren spreken, als op taalbegeleiders. Bij het Taal Café kan men bijvoorbeeld terecht voor vragen en advies over taalcursussen in de omgeving en ondersteuning bij huiswerk. Ook voor geïnteresseerde (nieuwe) taalbegeleiders kan er advies worden gegeven over lesmaterialen. Voorts biedt het een leesplek en is het een plaats van ontmoeting van andere leerlingen en begeleiders.

Bij het Financieel Café kan men terecht voor vragen en advies op financieel gebied, zoals huur- en zorgtoeslag en het invullen van formulieren, zoals voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, of voor hulp en advies bij het ordenen van de Thuisadministratie. Ook wanneer men niet goed kan rondkomen en advies nodig heeft bij budgetteren om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, kan men terecht bij het Financieel Café. Verder kan men ondersteuning krijgen bij het gebruik van de computer bij het Digitaal aanvragen van voorzieningen. Bij eenvoudige vragen wordt men direct geholpen. Wanneer dat nodig is kan men eventueel worden doorverwezen naar een andere instantie, of kan een afspraak worden gemaakt bij het Bureau Sociaal Raadslieden.

Voor zowel het Taal Café als het Financieel Café geldt dat de bezoekers worden geholpen door geschoolde vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judy Weterings voor het Taal Café en Marjan Bisschop voor het Financieel Café, tel: 0184-416 729.

Contactinformatie:
Locatie: Buurthuiskamer, Havikstraat 5
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184-416729


Deel dit bericht met je vrienden!