Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé'
05sep 2016

Alzheimercafé

Maandag 5 september 2016 vanaf 19:30 uur.

Vandaag is Annemiek van Oostveen gastspreker in het café. Zij is Specialist Ouderen Geneeskunde en zal informatie geven over Fronto-temporale stoornissen en andere vormen van dementie.

Fronto Temporale Dementie (FTD) is een vorm van dementie die vaak op jongere leeftijd voorkomt. Veranderingen in het gedrag/persoonlijkheid vallen meestal als eerste op en kenmerkt zich door veranderingen in persoonlijkheid, gedrag, emoties en het beoordelen van situaties. Maar ook taal en spraak kunnen aangetast zijn. Kenmerken zijn vroege veranderingen in taalvaardigheid, zoals spreken, begrijpen, lezen en schrijven. De laatste vorm veroorzaakt veranderingen in de motoriek zoals moeilijkheden met bewegen, trillen, moeite met lopen, vaak vallen en problemen met de coördinatie.

Mensen die zelf te maken hebben met deze of een andere vorm van dementie, zijn met hun mantelzorger(s) van harte welkom op maandag 5 september 2016 in het Alzheimercafé. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het Grand café de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200 te Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor vragen kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen. Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Contactinformatie:
Locatie: in het Grand café de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl
Website:http://www.welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!