Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Voorlezen met digitale prentenboeken'
09sep 2016

Workshop Voorlezen met digitale prentenboeken

Vrijdag 9 september 2016, van 15:00 uur tot 16:30 uur.

Week van de Alfabetisering
In de Week van de Alfabetisering organiseert de Bibliotheek AanZet allerlei taalactiviteiten. Om laaggeletterdheid tegen te gaan is het belangrijk om vroeg te beginnen met voorlezen en daarom bieden wij je op vrijdag 9 september een workshop Voorlezen met digitale prentenboeken aan.

Kinderen groeien vandaag de dag op met zowel boeken als beeldschermen. Digitale prentenboeken en apps zijn nieuwe boekvormen met vaak interactieve mogelijkheden. Hierdoor leren kinderen al vroeg wennen aan een digitale wereld waarin verschillende media naast elkaar worden gebruikt.

Tijdens deze workshop maak je kennis met het digitale prentenboek. Wist je bijvoorbeeld dat een kind met een taalachterstand met behulp van een digitaal prentenboek vijf tot zes nieuwe woorden per halfuur leert? Dit terwijl het gemiddelde op twee tot drie woorden per dag ligt.
Digitale prentenboeken zijn een nuttige ondersteuning voor voorlezende volwassenen. Na deze workshop kun je thuis een digitaal boek voorlezen.

Voorafgaand aan deze workshop is het wekelijkse voorleesuurtje verzorgd door onze enthousiaste voorleesvrijwilligers. Schuif hier ook gerust aan met je (klein)kindje!

Praktische informatie
Datum: vrijdag 9 september
Tijd: 15.30 - 16.30 uur
Locatie: bibliotheek Sliedrecht
Prijs: gratis

Contactinformatie:
Locatie: Scheldelaan 1
Organisator: Bibliotheek Sliedrecht
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!