Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Maand van de geschiedenis; baggeraars overzee'
01okt 2016

Maand van de geschiedenis; baggeraars overzee

Iedere zaterdag, van zaterdag 1 oktober 2016 tot en met zaterdag 29 oktober 2016, vanaf 14:15,.

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht doet dit jaar mee aan de landelijke maand van de geschiedenis. Het thema dit jaar is “grenzen”. Vijf zaterdagen in oktober organiseert het Baggermuseum een reis naar het verleden met de activiteit “Baggeraars overzee”.

Baggeren kent geen grenzen. Nederlandse baggeraars werken al meer dan een eeuw lang in alle uithoeken van de wereld. Aan het begin van de 20ste eeuw baggerden Nederlanders al in de haven van Soerabaja. In 1997 werd het nieuwe vliegveld Chek Lap Kok opgeleverd, een door Nederlanders opgespoten eiland voor de kust van Hong Kong. Voor de kust van Alaska zijn flinke putten voor de olie- en gasindustrie gebaggerd op 120 meter diepte. Nederlandse baggeraars werken bij temperaturen van  -40 tot  +40 graden in alle uithoeken van de wereld.

Elke zaterdag in oktober neemt een oud-baggeraar u mee op reis over de oceanen naar havens, kunstmatig opgespoten eilanden, onderhoudswerkzaamheden en werken voor de olie- en gasindustrie, uitgevoerd in de 2e helft van de 20ste eeuw.

Na een korte inleiding van één van onze oud-baggeraars over een project overzee waaraan hij zelf heeft gewerkt, volgt een film van het werk. De inleidingen beginnen telkens om 14:15 uur. Daarvoor of daarna kunt u het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht nog uitgebreid bezichtigen. Meerdere rondleiders zijn aanwezig die u de geschiedenis van het baggeren kunnen vertellen aan de hand van een groot aantal schaalmodellen van baggervaartuigen en waterbouwkundige werken.

Speciaal voor deze activiteit wordt een passe-partout aangeboden. Voor 2x de entree kunt u 5 zaterdagmiddagen aansluiten. Voor de programmering van de 5 zaterdagen zie de website.

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Telefoonnummer: 0184 414166
Email:info@baggermuseum.nl
Website:www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!