Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sonja Muilwijk spreekt over belevingsgerichte zorg in het Alzheimercafé'
03okt 2016

Sonja Muilwijk spreekt over belevingsgerichte zorg in het Alzheimercafé

Maandag 3 oktober 2016 vanaf 19:15 uur.

Op 3 oktober 2016 is Sonja Muilwijk (zorgregisseur) gastspreker in het Alzheimercafé. Mensen met een hersenziekte hebben speciale zorg en aandacht nodig. Met belevingsgerichte zorg wordt zoveel mogelijk aangesloten op de leefwereld van de zorgvrager. Belangrijke begrippen hierbij zijn geborgenheid, veiligheid, ontspannen zijn, je thuis voelen en vrijheid ervaren. De zorgvrager wordt gestimuleerd om die dingen te doen die hij/zij nog kan en waar hij/zij plezier aan beleeft. 

Zij die te maken hebben met dementie, niet aangeboren hersenletsel of parkinson zijn samen met hun mantelzorger(s) van harte welkom in het Alzheimercafé.  De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het Grandcafé de Biesbosch in Waerthove     Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Het delen van kennis en ervaring is van belang om elkaar te kunnen blijven begrijpen, ook als men als mantelzorger met de zorgvrager samenwoont.

Voor vragen kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 200
Organisator: Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184-416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!