Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: Fronto Temporale Dementie'
07nov 2016

Alzheimercafé: Fronto Temporale Dementie

Maandag 7 november 2016 vanaf 19:30 uur.

Op 7 november is Suze Snoep gastspreker in het Alzheimercafé. Zij is Geriatrieverpleegkundige/dementieconsulent bij Ketenzorg Waardenland en spreekt over Fronto Temporale Dementie (FTD).

Door Fronto Temporale Dementie (FTD) verandert het gedrag en het gevoelsleven van de patiënt. De film ONTREGELD laat zien hoe het leven van mensen die aan deze ziekte lijden ingrijpend is gewijzigd en welke gevolgen dit heeft voor de mensen om hen heen. FTD begint meestal voor het 65ste jaar en is bij die groep, na de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.

Als u zelf te maken heeft met Dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of Parkinson dan bent u samen met uw mantelzorger(s)  van harte welkom op maandag 7 november 2016 in het Alzheimercafé.  De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het  Grand café de Biesbosch in Waerthove aan de Kerkbuurt 200. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor  ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor vragen kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 200
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184-416729
Website:http://www.rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!