Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé met huisarts den Besten uit Papendrecht '
06feb 2017

Alzheimercafé met huisarts den Besten uit Papendrecht

Maandag 6 februari 2017 vanaf 19:30 uur.

Vandaag is huisarts Dr. K. den Besten uit Papendrecht gastspreker in het Alzheimercafé. Wat doet het met de arts als een patiënt bij hem op het spreekuur komt met de opmerking (veelal uitgesproken door de partner of mantelzorger): “Ben ik dement aan het worden?” Wat doet diezelfde vraag met de patiënt, de mantelzorger en in zijn algemeenheid met mensen?

Kan de huisarts nog direct betrokken zijn of zijn er andere mogelijkheden om de juiste hulp en adviezen te krijgen? Heeft de huisarts ook tijd en aandacht voor de mantelzorger(s) die om mensen met een hersenziekte zoals dementie en niet aangeboren hersenletsel heen staan?

Op deze en andere vragen zal Dr. K. den Besten ingaan. Als u zelf te maken heeft met Dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of Parkinson dan bent u samen met uw mantelzorger(s)  van harte welkom in het Alzheimercafé.  De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het  Grand café de Biesbosch  aan de Kerkbuurt 200. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor vragen kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. 

Contactinformatie:
Locatie: Kerkbuurt 200
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184-416729
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl
Website:http://www.alheimer-nederland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!