Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'St. Patricks Day bij Havana'
17mrt 2017

St. Patricks Day bij Havana

Vrijdag 17 maart 2017 vanaf 19:30 uur.

Vandaag vieren de Ieren van oudsher St. Patricks Day en veranderen wij voor één avond Havana in een Ierse pub met live Ierse folk muziek, Iers bier van de tap en natuurlijk Ierse whiskey.

Velen denken bij whisky eigenlijk direct aan Schotland maar als we de Ieren moeten geloven is deze drank eigenlijk in Ierland ontstaan. Whiskey is een verbastering van uiscebeatha wat “levenswater” betekent in het Ierse Gailic. Dit levenswater was overigens niet te vergelijken met wat wij tegenwoordig whiskey noemen. Het was een niet gerijpte heldere drank die te vergelijken is aqua vitae.
De Ierse whiskey's hebben de naam lichter en fruitiger te zijn dan hun Schotse tegenhangers maar dit is niet geheel terecht. Naast de typerende Irish whiskey worden in Ierland ook diverse single malts en potstill whiskey's gemaakt die toch wat steviger zijn. Deze combinatie van stijlen maakt dat whiskey uit Ierland nog altijd in populariteit stijgt en deze avond kunt ook u kennis maken met deze diversiteit aan smaken.

Tijdens deze kennismakingsproeverij worden wij bijgestaan door The Claddagh, de Nederlandse vereniging van vrienden van Ierland. Naast de nodige informatie over de betreffende whiskey's kunt u deze avond ook bij hun terecht voor een aantal typisch Ierse artikelen. Daarnaast kunt u deze avond bij Michel Kwist, whiskyverzamelaar en nieuwe eigenaar, terecht met al uw whiskey vragen. Hij zal u ook graag informeren over de toekomstige proeverijen en masterclasses die georganiseerd gaan worden met medewerking van een aantal specialisten.

Voor deze proeverij zijn gedurende de avond strippenkaarten en losse bonnen verkrijgbaar zijn tegen een stevig gereduceerd kennismakingstarief. Of kom gewoon een borrel halen en genieten van de muziek.

The Old Man Fergus
Tijdens de avond speelt The Old Man Fergus Ierse Folk muziek “from the old country”, the traditional ballads and traditionals. De muziek laat zich het beste omschrijven als gezellig en informeel... gewoon eerlijke zo die gaat Ierse songs. De traditionele songteksten worden op een ongedwongen en vooral eigen wijze gebracht.

The Old Man Fergus heeft in haar korte bestaan inmiddels op diverse podia gestaan als Bibelot, Festival Naaldwijk, Voorstraat Noord Festival Dordrecht, Nieuwkerksplein Dordrecht, Irish night Ottoland, Big Rivers, diverse muziekcafe's en kleine festivals. Daarnaast hebben deze heren de afterparty verzorgd van de befaamde Ierse band The Fureys in de Kunstmin Dordrecht.

De band bestaat uit: Evert van't Hoen – lead zang en gitaar Gerard Mullenders – lead gitaar Henk Romijnsen – bar gitaar, contra bas en zang.  Bezoek de Facebook pagina van The Old Man Fergus voor een indruk van de band: www.facebook.com/Folkband-The-Old-Man-Fergus-661845663902332e

De avond begint om 19.30 uur. De entree is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 3
Organisator: café Havana
Telefoonnummer: 06 54 766 390
Email:cafehavana@live.nl
Website:http://www.cafehavana.nl


Deel dit bericht met je vrienden!