Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Robbing Banks & Dead Cat Stimpy bij Havana'
18mrt 2017

Robbing Banks & Dead Cat Stimpy bij Havana

Zaterdag 18 maart 2017 vanaf 22:00 uur.

Vandaag presenteert Havana Sliedrecht niet één maar TWEE one-man bands. Uniek om deze twee toppers op één avond te hebben, zegt eigenaar Michel Kwist.

Robbing Banks
Robbing Banks is een one-man-garage-band. De Utrechter blinkt uit in het schrijven van rauwe, korte, catchy nummers. Begin 2014 bracht hij zijn eerste plaat Got Love Need Money uit via zijn eigen label Bank Records. Een jaar later volgde al een tweede album met de titel This & That. Als je dan toch een one-man-band bent kun je net zo goed alles alleen doen dus nam hij ook het opnemen, produceren en mixen van de platen voor zijn rekening.

In een waarschijnlijke vlaag van verstandsverbijstering benoemde 3FM hem tot Serious Talent en hij was inmiddels twee keer te gast bij De Wereld Draait Door. Daarnaast speelde hij in bijna elke zaal in Nederland en op grote festivals zoals Zwarte Cross en Into The Great Wide Open.

Live zingt, schreeuwt en tiert Robbing Banks al rammelend op zijn gitaar en stampend op zijn kick- en snaredrum. Zijn energie en simpele, oprechte nummers laten je gegarandeerd achter met een piep in je oren en lach op je gezicht.

Bekijk hier een voorproefje: www.youtube.com/watch?v=vaY57TgvAXQ

DEAD CAT STIMPY
Het is 2010, een stille jongen uit Delft (NL) deelt zijn eerste trappen uit aan een voeten-gebaseerd drumstel terwijl hij wat gitaar eroverheen pingelt. Met enkel een punkdrum achtergrond, is dit gevoel van totale controle verslavend.

Fast forward naar 2015, zijn schreeuw is luider geworden, zijn trappen harder en zn gitaar viezer. Meer en meer wordt een finger-picking rockabilly gitaargeluid vermengt met gruizige garagepunk en bluesy slide gitaar, en deze eigen sound is klaar om naar buiten gebracht te worden. Het podium delen met persoonlijke helden als Beat-man en zijn Monsters, de Puta Madre Brothers, John Schooley en Demented Are Go inspireert hem nog extra om zijn eigen stijl onder eigen controle te houden.

Eind 2016 tourde hij nog door Europa met the Retarded Rats en nu staat, of eigenlijk zit, hij bij ons met zijn unieke stijl en aanstekelijke show. Een rustige knul voor het podium, een bezetene op het podium, en zeker vies en hard op je platenspeler met zijn 12" vinyl release "Uneasy Grounds", uit op off-label records!

Kijk hier voor een voorproefje van Dead Cat Stimpy: www.youtube.com/watch?v=fcoyFY5dvQM

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 3
Organisator: café Havana
Telefoonnummer: 06 54 766 390
Email:cafehavana@live.nl
Website:http://www.cafehavana.nl


Deel dit bericht met je vrienden!