Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sunday Jazz 'Double Trouble' in De Lockhorst' Foto: Big Band Blast
09apr 2017

Sunday Jazz 'Double Trouble' in De Lockhorst

Zondag 9 april 2017 vanaf 15:00 uur.

Op zondag 9 april vindt het 34e concert in de Sunday Jazz reeks plaats in zalencentrum De Lockhorst. Ook dit keer zal het programma u verrassen. Tijdens dit concert deelt Big Band Blast! namelijk het podium met de Windmill Bigband. Dit duo-concert is een eerbetoon aan de onlangs gestopte Windmill Bigband. Deze semiprofessionele formatie was een begrip in de Nederlandse bigband scene. De alumni van dit toporkest komen nog 1 keer bij elkaar voor dit duo- en definitief afscheidsconcert.

De al ruim 32 jaar bestaande Windmill Big Band met als thuishaven Alblasserdam kan met recht een toporkest genoemd worden. De band is in de laatste jaren onder leiding van dirigent Arjan Muusz uitgegroeid tot een op hoog muzikaal niveau presterende big band en behoort tot de Nederlandse top. Prijzen werden gewonnen op prestigieuze concoursen als het Meerjazz Bigband Festival in Hoofddorp en het Grolsch Bigband Concours in Enschede. Regelmatig werd opgetreden met de bekende zangeres Laura Fygi en ook heeft Mike Boddé, bekend cabaretier,  diverse malen als zanger opgetreden met de band. Vele jaren trad de band op met zangeres Xandra Willis, die na haar studie aan het Rotterdams conservatorium de Erasmus Jazz Prijs mocht ontvangen.

Bigband Blast! o.l.v. Nils van Haften en de Windmill Bigband o.l.v. Arjan Muusz zullen hun beste, muzikale beentje voorzetten en u trakteren op de beste bigband-jazz die ze in huis hebben. Dat wordt een middag genieten van hoogstaand bigband-spektakel met aan het einde een muzikale verrassing: voor ‘Double Trouble’ heeft Robert Koemans het stuk ‘For All We Know’ van componist Fred Coots speciaal voor twee bigbands gearrangeerd!

De aanvang van het ‘Double Trouble’ duo-concert van Bigband Blast! en de Windmill Bigband op zondag 9 april a.s. is om 15.00u. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via de website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

Contactinformatie:
Locatie: Sportlaan 1
Organisator: Theater De Lockhorst
Website:http://www.bigbandblast.com


Deel dit bericht met je vrienden!