Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inspiratiebijeenkomst voor taalvrijwilligers '
10mei 2017

Inspiratiebijeenkomst voor taalvrijwilligers

Woensdag 10 mei 2017, van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Het Taalhuis Drechtsteden organiseert op woensdag 10 mei in Bibliotheek Sliedrecht een inspiratiebijeenkomst voor taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers en geïnteresseerden kunnen kennis maken met de uitgebreide les- en leescollectie en de materialen ook uitproberen. Mensen die iemand anders de Nederlandse taal willen leren, kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan bij de verschillende organisaties in Sliedrecht. De avond wordt door Lezen & Schrijven in samenwerking met de Bibliotheek AanZet georganiseerd. Heb je iets met taal? Vraag je je af hoe je iemand de Nederlandse taal kunt leren? Wil je eens aan een andere taalvrijwilliger vragen hoe hij/zij de les aanpakt? Kom dan langs, het belooft een inspirerende avond te worden. De bijeenkomst is van 19.00 – 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Taalvrijwilligers gezocht!
Bo Aarsbergen, projectleider Lezen & Schrijven: “Als taalvrijwilliger kun je verschillende functies hebben. Op het Taalpunt geef je informatie en in een taalcafé oefen je spreekvaardigheid met cursisten. Je gaat met een cursist aan de slag of geeft les aan een groep. Je krijgt daarbij professionele ondersteuning, trainingen, lesmaterialen en een vrijwilligerscontract. Welke spellen kun je inzetten tijdens de les? Wat zijn leuke boeken om te lezen en hoe pak je dat aan? Waar kan je de materialen bestellen of lenen? Op al deze vragen krijg je antwoord. En, taalvrijwilligers zijn onmisbaar, nieuwe aanmeldingen zijn dan ook zeer welkom!”

Samen werken aan taalvaardigheid
In de huidige maatschappij waar veel van burgers zelf verwacht wordt, biedt de Bibliotheek ondersteuning aan mensen die dat nog niet helemaal zelf kunnen. AanZet werkt met vele partners actief samen aan de bestrijding of voorkoming van achterstanden op het gebied van basisvaardigheden: taal, lezen/schrijven, digitaal en mediawijsheid. Het doel daarvan is dat mensen hun een eigen zaken kunnen regelen en voor zichzelf kunnen zorgen én opkomen.

In het kort
Wat : Inspiratieavond taalvrijwilligers Bibliotheek Sliedrecht
Wanneer : woensdag 10 mei, 19.00-21.00 uur
Waar : Bibliotheek Sliedrecht, Scheldelaan 1, 3363 CK Sliedrecht
Toegang : Gratis, er is vrije inloop

Contactinformatie:
Locatie: Scheldelaan 1
Organisator: Bibliotheek Sliedrecht
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!