Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pinksterdienst'
04jun 2017

Pinksterdienst

Zondag 4 juni 2017 vanaf 09:30 uur.

Met Pinksteren wordt in kerken de uitstorting van de Heilige Geest herdacht, in feite de geboorte van de christelijke kerk.

In het bijbelboek Handelingen 2 : 1-14 wordt verhaald wat er gebeurde in Jeruzalem, waar toen veel mensen aanwezig waren, waaronder de laatste volgelingen van Jezus.

‘Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest….’

Pinksteren is dan misschien niet het meest aansprekende en bekende feest in de kerk, maar het is zeker niet onbelangrijk. Veel gelovigen vinden hier hun inspiratie om zich in te zetten voor kerk en wereld.

Op zondag 4 juni a.s. wordt in kerken dus het Pinksterfeest gevierd, zoals in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat). In de ochtenddienst (09.30 uur) gaat mw. Lizanne Bak-Lanser voor. Iedereen is van harte welkom.

Contactinformatie:
Locatie: Middeldiepstraat 6 / hoek Oranjestraat
Organisator: Gereformeerde Kerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 41 12 45
Website:http://www.gksliedrecht.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!