Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé: Waarom een Levenstestament?'
12jun 2017

Alzheimercafé: Waarom een Levenstestament?

Maandag 12 juni 2017 vanaf 19:30 uur.

Vanavond zijn Mr. Anca Goedegebuure (notaris) en Paulien Schalk (POH ondersteuner bij een huisarts & werkzaam bij Yulius) gastsprekers in het Alzheimercafé.

Een "gewoon" testament werkt pas na het overlijden van iemand. Wilt u iets regelen voor de situatie dat u nog in leven bent, maar niet meer zelf kunt handelen (bijvoorbeeld vanwege dementie of een beroerte), dan biedt het levenstestament een oplossing.

Overigens kunt u ook een levenstestament maken voor het geval u bepaalde handelingen (geestelijk) nog wel zou kunnen doen, maar ze niet meer kan of wil verrichten, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent geworden.

Een levenstestament is een notariële akte waarin de maker aanwijst wie zijn zaken moet behartigen als hij dat bij leven zelf niet meer kan of wil, hoe hij de zaken geregeld wenst te hebben en welke voorwaarden allemaal van toepassing zijn. Het is dus een combinatie van een volmacht en een overzicht van persoonlijke wensen, op allerlei gebieden.

Ook als u niets te maken heeft met Dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of Parkinson,  bent u samen met uw mantelzorger(s) van harte welkom op maandag 12 juni 2017 in het Alzheimercafé.  De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het  Grand café de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200 te Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor meer informatie kan men bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op dinsdag en woensdag, of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl

Ook kan men bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/dordrecht

Contactinformatie:
Locatie: Grandcafé de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Email:r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl
Website:http://www.welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!