Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zondag met ... burgemeester Aboutaleb'
01okt 2017

Zondag met ... burgemeester Aboutaleb

Zondag 1 oktober 2017 vanaf 18:00 uur.

Op zondagavond 1 oktober a.s. is burgemeester Aboutaleb om 18.00 uur gastspreker tijdens een interactieve kerkdienst in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat), die wordt geleid door ds. Marien Kollenstaart (Rotterdam/Nesselanden). Medewerking aan deze bijzondere kerkdienst verlenen  Ad van Leeuwen (orgel) en Judith Schep (piano).

Thema van deze kerkdienst is: ‘de relevantie van religie in de samenleving’.   Het West-Europese religieuze landschap is in de laatste decennia ingrijpend veranderd. Bepaalde religieuze instituties hebben veel van hun vroegere invloed verloren. Tegelijkertijd is religie in haar materiële vorm (zoals gebouwen en kleding) nog steeds zichtbaar in het publieke domein.  Ook zien we nieuwe vormen van religie opkomen die vaak sterk individueel en ervaringsgericht zijn. Door migratie dienen zich in de Europese context ‘nieuwe’ religieuze tradities aan en zijn de uitingen van religie diverser geworden, hun maatschappelijke rollen complexer. Daarbij springt de rol van Islam in het Europese debat het meest in het oog. Het islamdebat jaagt bredere discussies aan over de positie van religie (incl. het christendom) in het publieke domein, over godsdienstvrijheid, over levensbeschouwelijk onderwijs en over de rol van religie bij conflicten.

Na een korte inleiding van zowel burgemeester Ahmed Aboutaleb als ds. Marien Kollenstaart, aan de hand van een gekozen tekst, zal een gesprek met hen en de zaal plaatsvinden over dit thema.   De toegang is vrij. Wel wordt er een collecte worden gehouden. 

Na afloop is er gelegenheid om nog met elkaar na te praten.

Contactinformatie:
Locatie: Middeldiepstraat 6 / hoek Oranjestraat
Organisator: Gereformeerde Kerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 – 41 12 45
Website:www.gksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!