Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmdag in het Nationaal Baggermuseum' Foto: Conny Dirkzwager (NBM)
25nov 2017

Filmdag in het Nationaal Baggermuseum

Zaterdag 25 november 2017, van 11:00 uur tot 16:20 uur.

Building with Nature
Het Nationaal Baggermuseum organiseert zaterdag 25 november een filmdag met het thema “Building with Nature”. Deze filmdag sluit naadloos aan op de huidige wisselexpositie in het museum. De films en de expositie nemen u mee in de wereld van waterbouw in samenwerking met de natuur.

Vijf jaar na de aanleg van de Zandmotor is te zien hoe de natuur z’n werk doet in het kustgebied bij Kijkduin. De Zandmotor kalft langzaam af en nieuwe natuur ontwikkelt zich gestaag.

De projecten op en rond Mordecai Island in de US laten zien hoe de mens de natuur een handje kan helpen door erosie tegen te gaan en tegelijkertijd het leefgebied van oesters en andere schelpdieren te verbeteren.

In de film over Indonesië wordt een typisch Nederlandse uitvinding getoond die de kustlijn van Noord Java langzaam laat herstellen. 
En in het laatste deel van het filmprogramma staat het project Marker Wadden centraal. Wat is er eigenlijk mis met het Markermeer? Wat voor oplossingen zijn er bedacht en hoe wordt het uitgevoerd? Vragen waar u zeker een antwoord op zal krijgen.

Kortom een filmdag in het Nationaal Baggermuseum waar de natuurliefhebber ook van harte welkom is. Zijn dit natuurfilms? Of films over waterbouw? Laat u verrassen.

De filmdag op 25 november 2017 bestaat uit twee (dezelfde) voorstellingen:
– de ochtendvoorstelling van 11:00 uur tot 13:35 uur en
– de middagvoorstelling van 14:00 uur tot 16:20 uur.

Kijk voor alle informatie op www.baggermuseum.nl

Contactinformatie:
Locatie: Molendijk 204
Organisator: Nationaal Baggermuseum
Telefoonnummer: 0184 414166
Email:info@baggermuseum.nl
Website:http://www.baggermuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!