Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Sweet Mary Jane - Electrifying Bluesrock'
30dec 2017

Sweet Mary Jane - Electrifying Bluesrock

Zaterdag 30 december 2017, van 21:30 uur tot 02:00 uur.

Met de band Sweet Mary Jane staat er deze avond ruim 100 jaar ervaring op het podium. Dit unieke trio staat dan ook niet voor niets stevig in de top drie van meest geboekte bluesbands van de Bluesfoundation. Sweet Mary Jane brengt een ode aan de bluesrock uit de 60’s en 70’s maar maakt ook verrassende uitstapjes naar andere tijdperken. Wat alle nummers met elkaar gemeen hebben is dat ze allen oorspronkelijk werden opgenomen voor legendarische artiesten.

Frontman Fred van Willigen staat inmiddels al ruim 50 jaar op het podium met een waslijst aan bands. Zo speelde hij met de band Summerbreeze in voorprogramma's van o.a. Golden Earing, Sandy Coast en Rory Gallagher. Een andere opvallende band uit zijn verleden is de Brinta Brothers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Hij speelde met de Haagse Hoochie Coochie band op het North Sea Jazz Festival en in het voorprogramma van Luther Allison. Ook speelde hij in Jinx (Den Haag), BlueSpirit (Rotterdam) en Exp (Jimi Hendrix Cover band) (Rotterdam), met deze laatste band was hij te zien in Vpro televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog aktief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ook bassist Ton Boekelman is een door de wol geverfde muzikant die al ruim 40 jaar in diverse bands speeld. De laatste 20 jaar speelde hij regelmatig samen met Fred in bands als Blue Spirit, Exp, Monterey, Headless Roosters en nu natuurlijk Sweet Mary Jane. Drummer Lars van der Weiden is de Benjamin van het gezelschap al staat deze student aan het conservatorium in Haarlem ook alweer ruim 14 jaar op het podium met diverse bands. Daarnaast is hij een veel gevraagde sessie muzikant en drumleraar.

Sweet Mary Jane staat voor een wervelende show waar de energie vanaf spat. Deze heren houden niet van ingewikkeld, kijken ook niet op een genretje meer of minder, maar het motto is altijd het zelfde.... "All You Can Eat".

Bekijk hier een voorproefje van deze heerlijke bluesrock band: www.youtube.com/watch?v=S2LYh2VF-xU
Gratis toegang

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 3
Organisator: The Moonshine
Telefoonnummer: 085-8881517
Email:info@themoonshine.nl
Website:www.themoonshinesliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!