Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé'
08jan

Alzheimercafé

Maandag 8 januari 2018 vanaf 19:30 uur.

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt?
Vandaag is Mw. Suze Snoep casemanager dementie,  gastpreker in het Alzheimercafé.
De ziekte van Alzheimer is volksziekte nummer één en komt helaas ook op jonge leeftijd voor. In Nederland hebben ongeveer 12.000 mensen jonger dan 65 jaar dementie.  Dementie is geen bijwerking bij ouderdom, maar een hersenziekte.
Het hoeven geen geheugenklachten te zijn, die maken dat je het gevoel krijgt dat er iets niet klopt.

We bekijken en gaan in gesprek over  een indrukwekkend, eerder uitgezonden programma, waarbij o.a. Philip Scheltens (neuroloog en directeur van het VUmc Alzheimercentrum)  en Wiesje van der Flier (hoofd onderzoek) aan het woord zijn. We zien jonge mensen die erfelijk belast zijn, een mantelzorger en haar kinderen die hun vader door FTD zien veranderen en de bekende pianist Louis van Dijk, die laat horen dat zelfs  bij een vergevorderde dementie,  de vaardigheid van het spelen intact blijft.

Als u zelf het vermoeden heeft of te maken hebt met een hersenziekte, zoals dementie, dan bent u samen met uw mantelzorger(s) van harte welkom op maandag 8 januari 2018  in het Alzheimercafé.  De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het Grand café de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200 te Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Voor meer informatie kunt u bellen met de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, mevrouw A. Wagenmakers tel. 0184-416729  of mailen naar a.wagenmakers@welzijnswerksliedrecht.nl

Contactinformatie:
Locatie: Grand café de Biesbosch aan de Kerkbuurt 200
Organisator: mevrouw A. Wagenmakers
Telefoonnummer: 0184-416729
Email:a.wagenmakers@welzijnswerksliedrecht.nl
Website:www.welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!