Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Viering ICF Alblasserwaard'
21jan

Viering ICF Alblasserwaard

Zondag 21 januari 2018 vanaf 15:30 uur.

Vandaag zal de Arabisch sprekende Sylvador Abdelrahma voorgaan. Hij zal life worden vertaald vanuit het Arabisch in de Nederlandse taal door een Syrische vluchteling. Het thema zal zijn “Liefde die geeft”. Daarbij zal er zang en muziek in vele talen zijn. Ook zal er een creche voor kids tot 4jr aanwezig zijn. En er is een speciaal programma voor kids van 5-12 jr. Tevens is er life Tringrinya ( Eritrea) vertaling aanwezig.

Sinds eind 2016 worden de maandelijkse vieringen bezocht door ca 250 mensen waarvan veel medelanders. Sylvador Abdelrahman is van beroep kerkelijk werker onder moslims. Daarnaast is hij voorganger van de Liberty Church die is opgericht voor Engelstalige en Arabisch sprekenden in Nederland.

Achtergrond van Sylvador
Sylvador Abdelrahman is midden jaren ’90 naar Nederland gekomen vanuit Sudan. Om zijn kinderen, die nog in Khartoum (hoofdstad van Sudan) woonden, te kunnen verzorgen heeft hij direct vanaf dat hij in Nederland kwam support gehad van verschillende mensen die zich het lot van hem en zijn familie aantrokken.

Familie in Afrika
Sylvador is toen hij in Noord Sudan gevangen was gezet opgevangen door leden van de Moru stam. Hij ziet de Moru's als zijn familie 'back home'. Contact houden met de mensen in Zuid Sudan ziet hij daarom als een eerste levensbehoefte. Sylvador's vrouw Ikhglas Omodo komt zelf uit Wau, dit ligt in het noorden van Zuid Sudan. Ikhglas is verbonden aan safe our childeren. Zowel Sylvador als Ikhlas hebben veel contacten met Zuid Sudanezen in binnen en buitenland

Contactinformatie:
Locatie: Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Omneslaan 109
Organisator: ICF Alblasserwaard
Website:www.icfalblasserwaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!