Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Financieel Café'
24jan

Financieel Café

Iedere woensdag, van woensdag 24 januari 2018 tot en met woensdag 30 januari 2019, van 19:00 tot 20:00 uur.

Het Financieel Café is een inloopspreekuur, waar men zonder het maken van een afspraak kan binnenlopen. Bij het Financieel Café kan men terecht met vragen op financieel gebied, of heel eenvoudig gezegd: met vragen over “geld”. Wanneer men moeite heeft met het ordenen van papieren, of  wanneer de rekeningen niet meer op tijd betaald kunnen worden en er schulden dreigen te ontstaan, kan men binnenlopen bij het Financieel Café voor informatie en advies. Ook kan er ondersteuning worden geboden bij het aanvragen van voorzieningen, zoals huur- en zorgtoeslag en het invullen van formulieren.

Het Financieel Café is er op gericht om problemen op financieel gebied bij de burgers te voorkomen. Door elke week een inloopspreekuur te houden wordt de mogelijkheid geboden dat nog meer burgers eerder kunnen aankloppen voor advies en ondersteuning. Bij het Financieel Café kan ook een financiële check worden gedaan en kan worden gekeken of iemand wel alle voorzieningen ontvangt waar hij of zij recht op heeft.
Bij eenvoudige vragen wordt men direct geholpen. Wanneer dat nodig is kan men eventueel worden doorverwezen naar een andere instantie, of kan een afspraak worden gemaakt bij het Bureau Sociaal Raadslieden.

Bij het Financieel Café geldt dat de bezoekers worden geholpen door ervaren vrijwilligers. Het Financieel Café vindt elke woensdagavond plaats tussen 19.00 uur en 20.00 uur in de Buurthuiskamer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Marjan Bisschop.

Contactinformatie:
Locatie: in de Buurthuiskamer aan de Havikstraat 5
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Marjan Bisschop
Telefoonnummer: 0184-416 729
Email:m.bisschop@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!