Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Choral Evensong' Foto: Gert van Tent - Alblasserwaards Vocaal Ensemble
18feb

Choral Evensong

Zondag 18 februari 2018 vanaf 18:00 uur.

Op deze eerste zondag van de 40-dagentijd wordt er in de de Gereformeerde Kerk een Choral Evensong gehouden m.m.v. het Alblasserwaards Vocaal Ensemble o.l.v. Henny Korevaar en Arjan Versluis (orgel). 

De Choral Evensong ontstond bijna 500 jaar geleden toen de Engelse koning Henry VIII in 1534 de Anglicaanse kerk stichtte na een hoogoplopend conflict met de paus in Rome. Er werd een nieuwe liturgie ontwikkeld met een nadruk op de landstaal (Engels) in plaats van het Latijn. 

Tot op de dag van vandaag kent deze, voornamelijk uit meerstemmige koormuziek bestaande avonddienst, een hoog gehalte aan Engelse muziek. Op enkele korte gesproken bijdragen na, wordt de Choral Evensong in zijn geheel gezongen.

De Evensong kent een vaste orde van dienst, waarbij de teksten soms ‘a capella’, soms met orgelbegeleiding worden vertolkt.
Wordt de Choral Evensong in Britse kathedralen en universiteitscolleges nog steeds dagelijks gezongen, in ons land vindt er hier en daar soms een opvoering plaats, zoals nu in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. Er is een liturgie, de toegang is gratis en iedereen is welkom.

Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble is een zogenaamd kleinkoor (maximaal 24 leden) en zingt veelal á capella. Het ensemble is in 1983 opgericht door Henny Korevaar en Martin Zonnenberg. De muziek die wordt gezongen is van alle eeuwen. Daarom is het repertoire zeer breed.

Contactinformatie:
Locatie: Middeldiepstraat 6 / hoek Oranjestraat
Organisator: Gereformeerde Kerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184 - 41 12 45
Website:http://www.gksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!