Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'EB Bluesband in The Moonshine'
24feb

EB Bluesband in The Moonshine

Zaterdag 24 februari 2018, van 22:00 uur tot 01:00 uur.

Hoewel de naam anders doet vermoeden voelt de EB Bluesband zich het meest thuis in de smeltkroes van Blues en Rock, waarbij de grenzen tussen deze stijlen heerlijk vervagen. De band werd in 2010 opgericht als gelegenheidsformatie rond zanger/gitarist Eelco Bisschop, maar speelt vandaag de dag met een meer vaste bezetting, waarbij Gijs Vleeshouwers en Tony Stouthart de ritme sectie voor hun rekening nemen. Het karakter van een gelegenheidsband is echter in meer dan positieve zin aanwezig en resulteert in een enerverende potpourri van het betere gitaarwerk, dynamische percussie en strakke baslijnen met een rauwe omlijsting.

Frontman Eelco Bisschop heeft zijn sporen door de jaren heen meer dan verdiend en speelde o.a. in Stone Free, Black and Blues, The Hendrix Alive Project, Shinbone en A Band Named Ca$h. Ook stond hij met Aloe Blacc, bekend van het nummer "Wake Me Up" van Avicii, in paradiso en speelde samen met reggae legende “Eek A Mouse”. Ook bassist Tony Stouthart mag met recht een muziekdier genoemd worden en speelde o.a. in One Foot In Ze Grave en Stout! Daarnaast tourde hij in 2015 met de Jimi Hendrix Tribute Tour door Engeland. Uit een toch wat andere hoek komt percussionist Gijs Vleeshouwers die o.a. speelde in de voorprogramma's voor Jan Smit en Nielson. Daarnaast speelde hij met een lading ex bandleden uit de begeleidingsbands van o.a. Anouk, Herman Brood en Candy Dulfer.

Liefhebbers van blues, rock en alles wat er tussen zit kunnen zich opmaken voor een avond live muziek van formaat, waarbij nummers van o.a. BB King, Elmore James, Golden Earring, Peter Green, Jimi Hendrix, Freddie King, Eric Clapton, ZZ Top, Muddy Waters, Robert Johnson, Led Zeppelin, Canned Heat, John Lee Hooker, Gary Moore, Rory Gallagher en vele anderen allemaal de revue passeren. Wederom een avond voor en door liefhebbers in The Moonshine die je niet mag missen! De entree is zoals altijd gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 3
Organisator: The Moonshine
Telefoonnummer: 085-8881517
Email:info@themoonshine.nl
Website:http://www.themoonshinesliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!