Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: Na de bevrijding...'
19apr

Lezing: Na de bevrijding...

Donderdag 19 april 2018 vanaf 19:30 uur.

Na de bevrijding...
Dit is het thema waarover Ad van Liempt een voordracht zal houden op donderdag 19 april a.s. in de grote zaal van het Grienden College. De spreker is bekend van onder meer het TV programma 'Andere Tijden' en komt op uitnodiging van de Historische Vereniging naar Sliedrecht.

Nederland explodeerde zo ongeveer na de bevrijding van de Duitse bezetter. Dagen, weken en soms zelfs maanden duurde het feest van de vrijheid. Maar daarna volgde de ontnuchtering. Het immense verdriet bij de Joodse gemeenschap toen men zich realiseerde dat bijna niemand van de gedeporteerde familieleden en vrienden zou terugkeren. De machteloosheid bij grote delen van de bevolking omdat het allemaal zo lang duurde voor enige zekerheid verkregen werd. De wederopbouw ging voor het gevoel te traag. Er ontstond woningnood. De schaarste en de armoede duurde voort.

De dreiging van een naderende oorlog met Indonesië. De Nederlandse regering besloot tot de zogenaamde politionele acties in Indonesië. Jonge mannen werden in grote getale verscheept naar de verre oost. Het waren loodzware jaren waar amper een einde aan leek te komen.

Ad van Liempt is een boeiende spreker. Kom luisteren naar het verhaal over deze moeilijke periode uit onze vaderlandse geschiedenis.

De zaal is open vanaf 19:00 uur. De voordracht begint om 19:30 uur.
De avond is gratis voor leden van de Historische Vereniging Sliedrecht. Niet leden zijn van harte welkom, zij betalen twee euro. Munten voor consumpties 1,50 euro.

Op dezelfde avond van de lezing organiseert het Grienden College het 'Examen Gala'. Dit betekent dat rondom de school drukte verwacht moet worden aan het begin van de avond. Na 19:30 uur is de situatie weer als vanouds.

Foto: HVS - het vertrek van de bezetter uit Sliedrecht

Contactinformatie:
Locatie: het Grienden College, Kamerlingh Onneslaan
Organisator: Historische Vereniging Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!