Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Herdenking van de Merwedegijzelaars '
16mei 2018

Herdenking van de Merwedegijzelaars

Woensdag 16 mei 2018, van 11:00 uur tot 12:00 uur.

Vandaag wordt er op initiatief van Historische Vereniging Sliedrecht een herdenking gehouden van de  Merwedegijzelaars in de Grote Kerk van 11.00 - 12.00 uur. 

Aanleiding hiertoe is het uitgeven van het jeugdboekje ‘Helsluis” door de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam. Met dit boekje willen zij de razzia in de 2e wereldoorlog aan de kinderen meer bekendheid geven. Het is ook op alle Sliedrechtse basisscholen uitgereikt aan de kinderen van de groepen 7 en 8. Deze groepen zijn uitgenodigd om bij de herdenking aanwezig te zijn.

Bij deze herdenking zullen burgemeester A.P.J. van Hemmen, Anja v.d. Starre, nabestaande van een Merwedegijzelaar en dhr. Mijnster, overlevende van de razzia, de aanwezigen toespreken. Anja v.d.Starre zal een toelichting geven over de Merwedegijzelaars, terwijl dhr. Mijnster op indrukwekkende wijze zal vertellen over zijn ervaringen.  

Tevens zal aanwezig zijn Judith Brinkman uit Gorinchem, schrijfster van het boekje en tevens een verre nabestaande van een van de slachtoffers. Na afloop van deze herdenking zal door de heer Mijnster een krans worden gelegd bij de herdenkingssteen in de kerkmuur, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de razzia. Wij hopen u dan te ontmoeten.

Contactinformatie:
Locatie: in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131
Organisator: Historische Vereniging Sliedrecht


Deel dit bericht met je vrienden!