Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Cursus Dementie en nu (voor mantelzorgers)'
27sep 2018

Start Cursus Dementie en nu (voor mantelzorgers)

Donderdag 27 september 2018, van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis: alleen of met een naaste. Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals “Dementie ... en nu?”, maar evenzeer vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf. Naasten van mensen met dementie voelen zich hiermee vaak alleen. Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om  meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke  ondersteuning mogelijk is, beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting  en mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen. “Dementie en nu” richt zich naar de mantelzorger die thuis of daarbuiten voor iemand met dementie zorgt.

In de 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van 8 à 15 mantelzorgers van een persoon met dementie. Deelname kan helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kan men voldoening halen. Het materiaal voor de cursus wordt uitgereikt tijdens de eerste bijeenkomst.

De cursusdatums zijn: 27 september, 4 oktober, 18 oktober, 25 oktober, 8 november, 15 november, 22 november, 6 december, 13 december 2018 en 10 januari 2019. De bijeenkomsten zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te bellen naar Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, 0184-420539 of door te mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Contactinformatie:
Locatie: in Verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200
Organisator: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Telefoonnummer: 0184-420539
Email:mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!