Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Slierechs Aevondjie'
15nov

Slierechs Aevondjie

Donderdag 15 november 2018 vanaf 19:30 uur.

Vanavond is het weer zo ver. De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) organiseert  het welbekende 'Slierechs Aevondjie'. Een bekend thema waarin velen zich zullen herkennen. Zo wordt er een film gepresenteerd uit de tijd dat het meest westelijke deel van het Kleine Diep ('Klaain Diepie) nog bevaarbaar was. Het Middeldiep ('Middeldiepie') was toen al gedempt, het deel van de Waterbus halte is er nog. De film vertoond het vroegere gebied gezien vanuit een 'bôôtjie met buitenboord motertjie'. Er wordt verteld welke bedrijven en woningen vanaf het water te zien waren.

Zoals velen weten behoort het Kleine Diep en het Middeldiep tot het verleden. Zou het in de toekomst nog eens teruggebracht gaan worden in de oorspronkelijke situatie? Wie weet er nog dat in dit Sliedrechtse binnenwater vele woonarken een ligplaats hadden. De gantels met hoepelschuren.
De Westerbrug en de Oosterbrug. Dit alles behoort tot het verleden. Het had wel iets bijzonders, want het lieflijke Sliedrecht had een typisch dijkdorp karakter. Zelfs Scheepswerf Lanser begon ooit met een werf aan het Middeldiep.

Een vraag en antwoord spel over het Sliedrecht van nu en vroeger zal met de aanwezigen op een amusante wijze gepresenteerd gaan worden. Ook het onvervalst 'Slierechs dialect' komt aan de orde. 

Het sluitstuk van de avonds zal bestaan uit een optreden van een speciaal duo. Wie de personen van het duo zijn en wat ze zullen gaan doen is op dit moment nog een verrassing. Het wordt in ieder geval iets aparts met een sterke hint naar het 'Slierechse'. Het optreden zal waarschijnlijk eenmalig zijn; iets wat men niet mag missen. Zien en meebeleven dus. 

Het 'Slierechts Aevondjie' wordt gehouden in de grote zaal van het Grienden College. Zaal open vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur. Toegang: voor HVS leden gratis. Ook niet leden zijn van harte welkom en betalen € 2,50 of worden meteen lid.

Foto: HVS - De oosterbrug 1956

Contactinformatie:
Locatie: Het Grienden College, Professor Kamerlingh Onneslaan 109
Organisator: De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS)
Website:http://www.historie-sliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!