Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Slapen en dromen bekeken vanuit medisch oogpunt'
11feb

Slapen en dromen bekeken vanuit medisch oogpunt

Maandag 11 februari 2019 vanaf 20:00 uur.

Huisarts Jan Huisman uit Ridderkerk staat op maandag 11 februari, tijdens een inleiding, stil bij de slaap, de verschillende slaapstadia en de functie van dromen. Wat is eigenlijk een droom, waarom dromen we en hebben dromen een betekenis en spelen die in ons geloof ook een rol? Want God is bij ons in de avond en de morgen. Zo kan Hij dus ook door zijn Geest in onze dromen werken. Waarom zou dat alleen voorbehouden zijn aan een paar Bijbelse personen?

‘Ik moet er nog eens een nachtje over slapen’. Tijdens een workshop over slapen en dromen noemde een van de deelnemers deze uitspraak. Zoiets zeggen we als we bv. een belangrijke beslissing moeten nemen.

Dromen kunnen ons ook helpen bij het leren van nieuwe dingen, door ’s nachts veel van wat we overdag hebben meegemaakt, nog eens te herbeleven. Ze brengen ons op nieuwe ideeën en kunnen onze creativiteit aanwakkeren. Iemand ging er ’s nachts wel eens uit om een nieuw idee uit zijn dromen op te schrijven, zodat hij het niet zou vergeten.

Psalm 127 zegt het in vers 2: ‘Vergeefs is het, dat je vroeg opstaat, je laat te ruste legt, je aftobt voor wat brood – Hij geeft het zijn lieveling in de slaap’. We zijn uiteindelijk afhankelijk van God. Hij zaait immers zijn naam in onze diepste dromen. En als we onze afhankelijkheid van Hem ervaren, dan slapen we ook nog beter!

Van harte welkom op 11 februari in De Voorhof, Middeldiepstraat 6 om 20.00 uur, met vanaf 19.30 uur een inloop met koffie/thee. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Graag vóór 4 februari opgeven via otti.huisman@hotmail.com of  andretolenaars@hetnet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Middeldiepstraat 6 / hoek Oranjestraat
Organisator: Gereformeerde Kerk Sliedrecht
Website:http://www.gksliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!