Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'ONTDEK-dag ASVZ locatie Merwebolder'
16mrt

ONTDEK-dag ASVZ locatie Merwebolder

Zaterdag 16 maart 2019, van 11:00 uur tot 15:00 uur.

ONTDEK-dag ASVZ tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019 met o.a. banenmarkt voor werkzoekenden
Van 12 tot en met 16 maart organiseert ASVZ op 4 locaties een Ontdek-dag. Het programma verschilt per locatie maar bevat o.a. een banen- en vrijwilligersmarkt, workshops en rondleidingen. Zij-instromers, studenten, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Op deze dag kunnen zij de veelzijdigheid van het werk voor mensen met een verstandelijke beperking komen ervaren. Vandaag is de Ontdek-dag bij de ASVZ op locatie Merwebolder.

Banenmarkt, speeddates, rondleidingen, workshops, diverse activiteiten
Wat kun je verwachten op de banenmarkt? Medewerkers en cliënten staan voor je klaar om te vertellen over de diverse cliëntgroepen binnen ASVZ. Je kunt vragen stellen over vrijwilligerswerk, werken als begeleider, stage lopen, het volgen van een opleiding, de ontwikkelingsmogelijkheden etc. Tevens vind je hier diverse ontdek-hoeken waarin je meer te weten komt over de diensteverlening van ASVZ. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar welke zorgtechnologische materialen we binnen ASVZ inzetten en hoe we cliënten mediawijs maken? Probeer dan eens onze computers met oogbesturing, aai eens een robotkat of speel het spel Mediajungle.

Wat kun je verwachten tijdens de rondleiding dagbesteding?
De rondleiding dagbesteding gaat langs dagbestedingsgroepen op locatie Merwebolder. Groepen waar o.a. chocolade wordt gemaakt en met textiel wordt gewerkt. Er wordt verteld over het werk van cliënten en de daarbij passende begeleiding. Verder kun je ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten en wat ‘snoezelen’ betekent. Deze rondleiding begint in de ruimte van de banen-en vrijwilligersmarkt.

Wat kun je verwachten tijdens de rondleiding verpleegkundig steunpunt en De Schakel?
Medewerkers van ons centrum voor revalidatie, observatie- en palliatieve zorg vertellen je over de verpleegkundige zorg en de begeleiding die mensen met een verstandelijke beperking krijgen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. We laten o.a. zien welke hulpmiddelen we hierbij gebruiken. De start is bij de entree van het evenement.

Rondleiding over het terrein met de paardenkar:
Meer weten over de diverse woningen en werklocaties op het terrein van de Merwebolder? Stap dan op de paardenkar. De paardenkar stopt halverwege bij de kinderboerderij. Als je wil kun je daar meedoen met de workshop ‘boter maken’. Je mag uiteraard ook mee terug rijden.

Workshops en activiteiten:

 •     Het verhalen café in onze Sunsetbar: luister naar de ervaringsverhalen van cliënten en stel vragen.
 •     Een kijkje in de woning van Arnold: Arnold woont bij ASVZ en verteld graag over zijn woning en zijn werk bij ASVZ.
 •     Meer weten over autisme bij mensen met een verstandelijke beperking?
      Stap dan in de ‘Brain on wheels’ van de Autisme Experience.
 •     Werken met een ernstig meervoudige beperking: het verhaal van Timothy bij Klus en Zo.
 •     Workshop zeep maken. Verzekerd zijn van een plek in deze workshop?
      Meld je aan via e-mailadres: ontdek@asvz.nl.
      Tijd: gedurende het evenement. Duur: 30 minuten.
 •     Workshop boter maken op de kinderboerderij van de Merwebolder.
 •     Proeverij bij Koek & Cake

Overige activiteiten: Er is live muziek, eten, drinken en er kan gewinkeld worden in de winkelstraat van de Merwebolder. Om de dag af te sluiten kun je een fotoherinnering maken en mee naar huis nemen.

Toegang is gratis en vrijblijvend.

Contactinformatie:
Locatie: Touwbaan 1
Organisator: ASVZ
Email:ontdek@asvz.nl
Website:http://www.asvz.nl/ontdek-dag


Deel dit bericht met je vrienden!