Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Blues & Zo! Indoor Festival'
20apr

Blues & Zo! Indoor Festival

Zaterdag 20 april 2019, van 16:00 uur tot 21:00 uur.

Blues & Zo! bestaat 10 jaar en dat willen we samen vieren op zaterdag 20 april vanaf 16.00 tot een uur of 21.00 met het éénmalige "Blues & Zo! Indoor Festival‘’. Tijdens dit bijzondere evenement presenteren we een spetterende line-up met afwisselende blues in diverse stijlen vol met het betere gitaarwerk. Maarliefst 6 bands en een DJ treden dit jubileum op. De afterparty begint om 22.00 uur met de band Copperfield County en we gaan door tot de late uurtjes.

De grondleggers Richard en Andrea Polderman begonnen met Blues & Zo! in café De Huifkar, waarna het evenement uitgroeide tot een waar begrip in Bluesland,  mede dankzij het hondstrouwe publiek. Het toegankelijke karakter in combinatie met het bijzonder hoge niveau van de artiesten is nog altijd uniek te noemen en hierop is het festival ook zeker geen uitzondering. Met gepaste trots presenteert Blues & Zo! dan ook het programma met:

Brian Sydney
Deze meer dan bijzondere one-man-band neemt je mee met zijn reis langs de bluesroute die hij maakte van Memphis naar Mississippi. Op veelal zelfgemaakte instrumenten, zoals dit in de vroege jaren van de blues normaal was, beleef je de historie van de blues op een unieke wijze.

Gumbo & The Monk
Waan je in een originele Juke Joint met de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues met deze finalisten van de Dutch Blues Challenge 2018. Door het gebruik van traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow worden nummers van o.a. Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker een ware belevenis.

Ed & The Gators
Deze allround bluesband om u tegen te zeggen neemt je mee door de geschiedenis van de blues in vele stijlen. Van rauwe Chicago blues naar swingende West-Coast en funky New-Orleans stuff, afgewisseld met een Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues...

Colonel Jetski
Een super band in de Nederlandse blues scene met o.a. Phil Bee, de winnaar van de Dutch Blues Award beste vocalist in 2015. De band overstijgt de som der delen en blaast keer op keer het publiek uit zijn sokken met hun energie, samenspel en hun pure kwaliteit.

Als extra band in Bluesarea 2: The Barn, een Sliedrechts feestje!
De oude rotten van de nieuwe regionale bluesformatie The Barn met hun geografische roots in de blues (Henk Bronkhorst, Richard van den Dool, Wim Lavooy, Nico Kraaijeveld, Remco van Voorst en Henk van Zeijst) liggen van eind jaren 60 tot heden tussen Gorinchem en Dordrecht, met Sliedrecht als centrum. De heren hebben in vele bands afzonderlijk gespeeld, maar ook hebben zij gezamenlijk in allerlei samenstellingen op het podium gestaan. Oude rotten in het vak, kortom. Het is de blues die deze mannen bindt.

De entree voor het Blues & Zo! Indoor Festival is zoals gebruikelijk gratis door de donaties in de bandbus, The Moonshine en onze sponsors Frits Krieg, Jan Vink namens Rail Hope, HCR Logistics, Hertog Jan en Bluesther Music Agency.

Iedereen is van harte welkom om dit bluesfeest mee te maken. Uiteraard is het terras en buitenbar geopend vanaf het begin van de middag.

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 3
Organisator: The Moonshine
Telefoonnummer: 085-8881517
Email:info@themoonshine.nl
Website:http://www.themoonshinesliedrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!