woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Amnesty Schrijfmarathon

13 december 2018
Van 14:00 uur tot en met 20:00 uur

Brieven schrijven tegen onrecht
Op maandag 10 december is het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag schrijven honderdduizenden mensen brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. In veel landen worden mensen ontrecht opgesloten, gemarteld of zelfs vermoord. Voor wie ze zijn, wat ze geloven of omdat ze hun eigen mening hebben. De brieven die Amnesty International verzameld en het werk van Amnesty hebben veel succes. Gevangen komen vrij, foltering wordt gestopt en onderdrukkende wetten worden aangepast.

Op donderdag 13 december kun je in bilbiotheek Sliedrecht zelf ook een brief schrijven. Iemand van Amnesty is aanwezig met voorbeeldbrieven, adressen en namen. Wil je meer weten over mensenrechten en wil je zelf een brief schrijven? Kom op donderdag 13 december van 14.00 tot 20.00 uur langs in de Bibliotheek.

Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 173.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden er ca. 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter de vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. 

Brieven schrijven werkt
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. 

Mahadine uit Tsjaad, die na de Write for Rights-actie in 2017 vrij kwam, liet ons weten: ‘Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen. Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie.’ Mahadine werd in 2016 opgepakt nadat hij de regering van Tsjaad had bekritiseerd. Hij had een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen maar kwam uiteindelijk vrij.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 13 december 2018
Tijd: van 14.00 tot 20.00 uur
Waar: Bibliotheek Sliedrecht
Voor wie: Iedereen
Toegang: Gratis | Aanmelden niet nodig

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Sliedrecht

Scheldelaan 1

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!