zondag 27 september 2020

Alles over Sliedrecht

Canticum zingt Die Schöpfung in Grote Kerk Sliedrecht

25 januari 2020
Van 20:00 uur tot en met 21:30 uur

Op zaterdag 25 januari zal Kamerkoor Canticum uit Hardinxveld-Giessendam samen met het Zeeuws Vocaal Ensemble Die Schöpfung van Joseph Haydn uitvoeren in de Grote Kerk van Sliedrecht.

Die Schöpfung -dat gaat over de schepping van de wereld- is vooral bekend geworden door het deel ‘Die Himmel erzählen’. Maar het stuk heeft veel meer te bieden: grootse contrasten, meeslepende melodielijnen, sterke tekstuitbeeldingen. Niet voor niks noemt dirigent Patrick van der Linden Die Schöpfung ‘het mooiste stuk uit de 18e eeuw’.

Het is voor beide koren de eerste keer dat dit magistrale werk van Haydn op het programma staat. Dit feit, en de samenwerking tussen de twee kamerkoren, maakt het concert tot een unieke gebeurtenis.

Aan de uitvoering werken mee het Ars Musica Orkest en drie solisten: Margreet Rietveld (sopraan), William Knight (tenor) en Hans Christian Hinz (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

De uitvoering van Die Schöpfung vindt plaats op zaterdag 25 januari om 20.00 uur in de Grote Kerk van Sliedrecht. Meer informatie en kaarten via www.canticumamicorum.nl.  

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Canticum Amicorum

Grote Kerk, Kerkbuurt 131

www.canticumamicorum.nl
Deel dit bericht met je vrienden!