woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Consumer Junk is Explosief

Consumer Junk is Explosief

07 maart 2015
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 7 maart speelt Consumer Junk in Poppodium Elektra, Sliedrecht. De band staat bekend om hun brutale, rauwe en zeer dynamische live optredens. Het dak gaat eraf aankomende zaterdag.

Consumer Junk begint in 2010 met Gerwin van Ruiswijk die een album opnam onder de naam Consumer Junk. Op dit eerste album, Product, liet van Ruiswijk horen waar hij voor staat: compromisloze, rauwe Electro met Techno en Dance invloeden. Naast de stampende beats gaat Product over onze consumptiemaatschappij. Het album werd goed ontvangen en van Ruiswijk gaf een aantal exclusieve live optredens.

In 2013 ontstaat er een samenwerking met het revolutionaire kunstenaars duo Must We Unite dat heftige schilderijen en graffiti maakt waarin geļsoleerde figuren de hoofdrol spelen. Belangrijke thema’s die in het werk van Marcel Verschoor en Nicole van Rietschoten een rol spelen zijn: opstand, de kracht van het volk en de omverwerpingen van bestaande structuren en regimes, is dat goed of fout en wat zullen de gevolgen zijn.
Marcel Verschoor staat naast zijn werk als kunstenaar ook al ruim 15 jaar op de planken als DJ in de Benelux, Duitsland, Turkije en De Verenigde Staten. Bij Consumer Junk neemt Verschoor het live VJ gedeelte voor zijn rekening.

Ook Niels Muijen en Etienne Baegen voegden zich bij Consumer Junk. Gerwin werkte al eerder met Muijen in de band NG-pro waarmee zij 3 albums uitbrachten. Etienne Baegen, is onder andere bekend van de Gorcumse rockband KinKobra waar hij in drumde.

Met de nieuwe richting scoorde Consumer Junk een hit in de Duitse Alternatieve Charts maar ook in Nederland blijft de band ook niet onopgemerkt. Ze speelden onder andere in P60 (Amstelveen) en Tivoli (Utrecht). Het platenlabel Walboomers tekende de band in 2014, in maart 2015 komt de nieuwe single Pushed uit en begin April volgt het album Pusher.

Zaterdag zal de band in volledige bezetting in Sliedrecht verschijnen. Bereid je voor op een energieke live show, heftige visuals en dans tot je erbij neervalt.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

JC Elektra

Stationsweg 4, Sliedrecht

www.elektra-sliedrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!