woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Crescendo meets NLS Klaaswaal

Crescendo meets NLS Klaaswaal

07 maart 2015
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Crescendo meets NLS Klaaswaal

Op zaterdagavond 7 maart vindt er een unieke muzikale uitwisseling plaats tussen het A-orkest van Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht en het Symfonisch Blaasorkest van NLS Klaaswaal. De orkesten hebben in de afgelopen maanden hard gerepeteerd om tijdens een gezamenlijk concert in de Gereformeerde Kerk te Sliedrecht te laten horen wat ze in huis hebben, beiden met een spectaculair en afwisselend programma. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Muziekvereniging Na Lang Streven (NLS) is een van de twee bloeiende muziekverenigingen die Klaaswaal rijk is. NLS is ontstaan als een fanfareorkest, maar vanwege o.a. een veelzijdiger klankkleur en een grotere keuze aan instrumenten hebben zij in 1978 besloten om de fanfare om te vormen naar harmonie. Dit was niet zonder resultaat; NLS Klaaswaal eindigde als harmonie in de hoogste categorieën van menig concoursen. Gedurende de afgelopen jaren is de klank en het repertoire van het orkest steeds meer symfonisch geworden. Daarom werd de naam van het orkest gewijzigd van harmonieorkest naar het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest. Het orkest staat momenteel onder leiding van dirigent Michael Engelbrecht.

Op zaterdag 7 maart is dit orkest te gast in Sliedrecht bij Crescendo. Het concert “Crescendo meets NLS Klaaswaal” vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Sliedrecht (Middeldiepstraat 6, hoek Oranjestraat) en begint om 19:30 uur. De kerk gaat open om 19:00 uur. Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over het concert tijdens de afterparty in het verenigingsgebouw van Crescendo.

Terwijl de orkestleden nog een paar weken hard repeteren, kunt u nu al entreekaarten reserveren. Kaarten kosten € 7,50 per stuk, dit is inclusief twee consumpties. Om verzekerd te zijn van een plaats kunt u nu alvast entreekaarten reserveren op http://crescendosliedrecht.nl/crescendo-meets-nls. Kaarten liggen dan op 7 maart voor u klaar bij de kassa, waar u deze contant kunt afrekenen.

Op zaterdagavond 11 april zal er nóg een uitwisselingsconcert plaatsvinden; op deze avond is het A-orkest van Crescendo namelijk te gast in Klaaswaal. Beide orkesten zullen ook tijdens deze “return” een uitdagend programma spelen.

Foto: Klaaswaals Symfonisch blaasorkest

Info

Organisator:

Adres:

Gereformeerde Kerk Sliedrecht

Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat

Deel dit bericht met je vrienden!