vrijdag 14 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Informatiemarkt: Uitbreiding begraafplaats

17 februari 2020
Van 19:00 uur tot en met 20:30 uur

Het plan voor de uitbreiding van de begraafplaats is klaar. Tijdens een informatiemarkt op maandag 17 februari kan iedereen bekijken waar extra begraafplekken mogelijk zijn.

De informatiemarkt vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in het Raadhuis.

Na de informatiemarkt om 20.30 uur buigt de gemeenteraad zich over het plan.

Zeven plekken voor uitbreiding
De begraafplaats in Sliedrecht bestaat al sinds 1885 maar is nu bijna vol. Daarom heeft de gemeente laten onderzoeken of we het aantal begraafplekken kunnen uitbreiden. Er zijn zeven locaties gevonden waar dat mogelijk is. Onder andere langs een aantal randen van de begraafplaats. En door een paar plekken anders in te richten. De grootste uitbreidingsmogelijkheid is aan de noordkant.

Ook de financiën zijn in beeld. Met de realisatie van het plan hebben we straks een toekomst bestendige begraafplaats. En blijft het de plek waar veel inwoners bijzondere herinneringen aan hebben.


Planning
De gemeenteraad neemt in drie stappen een besluit over het plan en het bijhorende investeringskrediet. De eerste stap is de informatiemarkt voor iedereen die belangstelling heeft. Aansluitend is er een beeldvormende vergadering van de gemeenteraad. De raadsleden kunnen dan vragen stellen en zaken aanscherpen. De komende maanden volgen nog twee raadsvergaderingen om uiteindelijk een besluit te nemen. Daarna werken we de plannen uit.

De uitvoering vindt plaats in verschillende fasen gedurende enkele jaren. Want niet alles hoeft en kan tegelijk. Op de website www.sliedrecht.nl (zoek op Begraafplaats) vindt u ook meer informatie over het project.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gemeente Sliedrecht

in het Raadhuis aan het Doctor Langeveldplein 30

www.sliedrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!