woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Lampionoptocht “Donkere dagen offensief”

Lampionoptocht “Donkere dagen offensief”

29 oktober 2014
Van 18:30 uur tot en met 00:00 uur

Gemeente Sliedrecht start “Donkere dagen offensief”

Woensdag 29 oktober start het Donkere dagen-offensief in Sliedrecht. Politie en gemeente organiseren, in samenwerking met Buurt Bestuurt en Buurttoezicht, net als vorig jaar, activiteiten die bewoners attent moeten maken op de donkere dagen, gedurende de winterperiode.

Als eerste activiteit houdt Buurt Bestuurt, Buurttoezicht Oost en het NME-centrum De Hooizolder op deze datum een lampionnenoptocht. Deze optocht start om 18.30 uur vanaf de speelplaats bij De Hopper EN vanaf de parkeer-plaats bij de Karekietstraat en eindigt bij het NME-centrum De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark. Behalve met lampionnen kunnen kinderen ook met zaklampen meelopen. Door Buurttoezicht worden langs de route folders huis-aan-huis verspreid, om inwoners attent te maken op het gevaar van (wo-ning)inbraak tijdens de ‘Donkere Dagen’.

Nu de dagen korter worden en de wintertijd straks ingaat, ziet de politie het aantal inbraken fors toenemen. Inbrekers slaan het liefst in het donker hun slag. Daarom komt de gemeente in samenwerking met de politie en buurttoe-zicht met een “Donkere dagen offensief.” Het doel hiervan is om het aantal woning- en auto-inbraken een halt toe te roepen. Burgemeester Van Hemmen is blij met dit offensief:
“Sliedrecht is een gemeente die leuk en veilig is. Dat wil ik graag zo houden en waar nodig verbeteren. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen met partners zoals: politie, veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de omgevings-dienst. Ik merk ook dat bewoners het fijn vinden dat er aandacht is voor het Donkere dagen offensief en graag mee willen doen.

De komende tijd staan er, totdat de zomertijd eind maart weer ingaat, maande-lijks activiteiten vanwege het Donkere Dagen Offensief gepland. Zo zal in de maand december het spel ‘Boef in de Wijk’ weer worden gespeeld. Hierover volgt later meer informatie.

Buurttoezicht
Buurttoezicht blijft in een groot deel van Sliedrecht actief. Zij zullen zich blij-ven inzetten op preventie van auto- en woninginbraken.

Politie Keurmerk Veilig Wonen
Willen bewoners meer doen aan de veiligheid van hun woning, dan kan dat door het toepassen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).
 De kans dat inbrekers een woning links laat liggen is twee keer zo groot op het moment dat een woning voldoet aan de eisen van het PKVW. Bij een wo-ning met gedateerd hang- en sluitwerk  is maar liefst 90% meer kans op in-braak. Wilt u meer informatie over hoe een woning veiliger kan worden ge-maakt met het PKVW dan kunt u kijken op de website

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gemeente Sliedrecht

Sliedrecht

www.politiekeurmerk.nl
Deel dit bericht met je vrienden!