donderdag 22 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Open huizen dag

03 oktober 2020
Van 10:00 uur tot en met 17:00 uur

Ben nog jij op zoek naar een woning? Houd 3 oktober dan vooral vrij. Op 3 oktober is namelijk de NVM open huizen dag. Op deze zaterdag trekken enorm veel mensen eropuit om naar huizen te kijken. Dus waarom jij niet? Bij het jagen naar een huis komt best wel wat kijken. Vandaar dat we hier een aantal noodzakelijke aandachtspunten behandelen voor het kijken naar een huis.

Weet wat je kunt verwachten

Als het je eerste bezichtiging is is het handig om te weten wat je te wachten staat. Daarom raden we je aan om eerst wat research te doen over een bezichtiging. Een goed begin is inmiddels het halve werk. Dat is ook de reden waarom je de bezichtiging goed moet hebben voorbereid. De bezichtiging goed voorbereiden doe je door al van te voren de juiste vragen opgesteld te hebben. Handige vragen die je kan stellen aan de verkoper zijn bijvoorbeeld: “Hoe was het om hier te wonen?”, “Wat zoek je in een nieuwe woning dat deze woning niet biedt?”, “Welk groot onderhoud heb je voor het laatst aan de woning gedaan?” en “Heb je al een nieuw huis gekocht, en wanneer ga je verhuizen?”. Voordat je naar een huis gaat kijken is het natuurlijk ook handig om te weten of je het wel kan betalen. Bereken daarom al voordat je iets gaat doen je maximale hypotheek. Dit kan je doen met diverse tools op het internet.

Klaar voor de bezichtiging

Als je dit allemaal hebt gedaan ben je helemaal klaar om te gaan kijken naar het door jou uitgekozen huis. Echter, ben je er dan nog niet. Eenmaal aangekomen bij het huis is het belangrijk dat je kritisch blijft en je niet verblind raakt door het complete plaatje. Je moet kritisch blijven omdat je niks over het hoofd wil zien. Zo kan je een aantal verborgen gebreken makkelijk vergeten en dat is toch iets dat je liever niet wilt. Wekt het huis je interesse? Plan dan een volgende bezichtiging in samen met een bouwtechnisch specialist. Deze persoon kan je meer vertellen over eventuele gebreken.

Extra kosten

Wanneer je het ideale huis voor jou hebt gevonden, wil je natuurlijk niet dat je wordt overvallen met extra kosten. Dus houd er rekening mee dat een huis altijd meer kost dan de gegeven koopsom. Het helpt als je voor jezelf een overzicht maakt met alle aankoopkosten waar je rekening mee moet houden. Last but not least is het noodzakelijk dat je goed weet hoe je op een huis moet bieden. Hierbij zou een aankoopmakelaar kunnen helpen. De aankoopmakelaar heeft vaak korte lijnen met de verkoopmakelaar en kan hierdoor snel schakelen. Op deze manier kun je andere kopers voorblijven.

Info

Organisator:

NVM

Deel dit bericht met je vrienden!