woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Opfriscursus Rijvaardigheid Senioren AFGELAST

Opfriscursus Rijvaardigheid Senioren AFGELAST

02 december 2021
Van 08:45 uur tot en met 16:30 uur

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat de Opfriscursus Autorijden voor Senioren op 2 december niet door. De training is nu verschoven naar het voorjaar 2022. Senioren kunnen zich, wel al aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 16 december.


Donderdag 2 december 2021 organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en gemeente Sliedrecht een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. Deze cursus is bedoeld voor senioren om met hen de actuele verkeerstheoriekennis door te nemen, maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat u zo lang mogelijk mobiel blijft. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Duur van de cursus       
Ochtendsessie 08.45 tot 12.15 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?
Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien nemen ervaren specialisten een ogen-, en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd?         
Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Sliedrecht.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Aanmelden kan bij de J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland per e-mail jwmj.dejong@planet.nl of telefonisch tel. 06-13520750. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten
De eigen bijdrage is € 15,00. Graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 26 november 2021. (Het grootste deel van de kosten, van ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid)

Corona maatregelen
U kunt aan de cursus deelnemen na het tonen van een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs via de QR code.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Gemeente Sliedrecht

De Lockhorst, Sportlaan 1

06-13520750

jwmj.dejong@planet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!