woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Sunday Jazz Christmas 2018

16 december 2018
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Paul van Kessel met Big Band Blast!
Bigband Blast! maakt van het jaarlijkse kerstconcert altijd iets bijzonders. Zo ook dit jaar, op zondag 16 december in De Lockhorst te Sliedrecht.

Bigband Blast! heeft afgelopen jaar weer behoorlijk aan de muzikale weg getimmerd. Het meest recent zijn het prachtige duo-concert wat de band heeft gegeven samen met harmonieorkest Crescendo in het BeneVia Muziekcentrum in Dordrecht en de organisatie van het Blast! Bigband Festival in Sliedrecht, waar de band het festival zelf spetterend afsloot.

Maar er komt nog meer. Uiteraard organiseert de werkgroep Sunday Jazz in samenwerking met Bigband Blast! traditioneel weer een heerlijk, jazzy kerstconcert met dit jaar als vocale gast: Paul van Kessel!

Paul van Kessel is een bekende figuur in de Nederlandse jazzkringen en een van de weinige mannelijke jazzvocalisten in Nederland. Hij is bekend geworden als hoofdvocalist van de Nederlandse bigband ‘The Young Sinatras.’ Hij deed gastoptredens bij het ‘Orkest van de Koninklijke Luchtmacht,’ ‘The New Cool Collective Big Band,’ het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ en het ‘Symfonisch Orkest van de Hessischer Rundfunk.’ Van 2014-2016 was hij de zanger in ‘New York Round Midnight.’

Sinds 2011 is hij, behalve een vaste gastheer op de wekelijkse ‘Wicked Jazz Sound,’ bezig met het schrijven en produceren van muziek. Hij componeert de liedjes meestal op zijn gitaar, waarna hij ze opneemt in een studio met piano, drums, bas en backing vocals. Zijn eerste twee EP’s “Riot’ en ‘Keep your soul together,’ werden gecombineerd als een album en uitgebracht in Japan in 2015. Ze hebben een semi-akoestisch geluid met een soulvolle groove en een vleugje jazzpiano.

Voor zijn nieuwste releases ‘Where’s my home?’ ‘Whatever trouble’ en ‘Damn Dog’ heeft Paul een gitarist en een blazerssectie toegevoegd. Hierdoor werden de werken dieper, kregen ze intensievere kleuren en kregen ze een blues-achtig gevoel.
Pauls muziek wordt breed erkend door jazzradio-uitzendingen zoals Radio6, NPO Radio2 Soul & Jazz en Sublime FM, waar hij al een aantal jaar vaste gast is. Hij is meerdere keren genomineerd voor een Radio6 Award voor Best Male Vocalist, Best Single en Best Jazz Talent.

Dus “Have yourself a merry little Christmas” in Theater De Lockhorst.
Aanvang is om 15.00 uur.
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Fa. De Vries, Kerkbuurt 25 (tel: 0184 – 413046) en aan de kassa van De Lockhorst.

Foto: Paul van Kessel

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bigband Blast!

Theater De Lockhorst, Sportlaan 1

www.bigbandblast.com
Deel dit bericht met je vrienden!