dinsdag 26 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Zevende Sunday Jazz X-mas Edition

21 december 2014
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Het is inmiddels een traditie geworden, dat het Sunday Jazz-optreden van Bigband Blast! in december een kerstconcert is. Liefhebbers van Bigband worden dit jaar op zondag 21 december getrakteerd op de zevende jazzy Christmas Edition!

De negende serie Sunday Jazz is wederom memorabel geworden. Bigband Blast! had aan het begin van het seizoen de Luxemburgse trompet-gigant Ernie Hammes als gast, het laatste concert (de 26e! in de serie Sunday Jazz-concerten) werd virtuoos opgeluisterd door sax-held Rolf Delfos. Traditiegetrouw sluit Bigband Blast! het seizoen af met een “special X-mas Edition.”

Bigband Blast! stortte zich al ruim voor het sinterklaasfeest op haar kerstrepertoire. De band heeft voor het concert een mooie afwisseling tussen kerstnummers en eigen repertoire gevonden. Zo wordt het jazz-minnend publiek op zeer aantrekkelijke bigband-muziek, in al haar facetten, getrakteerd. Het gaat natuurlijk swingen, maar er wordt ook geknipoogd naar andere stijlen zoals rock en blues. Uiteraard levert vaste BBB!-zangeres Suzanne Jansen haar vocale bijdrage ook aan deze X-mas editie en zal Leon Boer (bekend van café Bij Boertie) een aantal liedjes meezingen.

Bigband Blast! begeleidt dit keer een bijzondere gast die zorgt voor voor extra kerstsfeer: vibrafonist Vincent Houtdijk

Vincent (1981) studeerde in 2005 af aan het Brabantse Fontys Conservatorium en specialiseerde zich hierna aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op de (jazz)vibrafoon. Hij kreeg les van o.a. de wereldberoemde Mike Mainieri en oud-Sunday Jazz gast-vibrafonist Frits Landesbergen. Tegenwoordig is Vincent zelf gast-docent aan diverse conservatoria.
Deze energieke, ondernemende en gedreven artiest die de wereld emotioneel wil verrijken via zijn muziek, heeft als percussionist, drummer, vibrafonist, componist en arrangeur samengewerkt met o.a. Wouter Hamel, Kyteman, Mathilde Santing, het Metropole Orkest, Eric Vloeimans, Sean Jones, Bart Wirtz, Amik Guerra, Bart de Rijk, Marco Borsato, Jan Smit, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en ruim 80 orkesten.
Verder is hij co-founder/artistiek directeur van de Stichting Percussion Friends, een school voor talentvolle slagwerkers wereldwijd en heeft hij zijn eigen band VinnieVibes, met de vibrafoon als leadinstrument. Hiermee bereikte hij de top 4 in de Dutch Jazz Competition en bracht vorig jaar het debut-album “15” uit, gevolgd door een Album Release Tour met eigen composities en features van Eric Vloeimans en Bert Boeren (ook een oud-Sunday Jazz gastspeler).

Bestuur en muzikanten van BigBand Blast! danken de Stichting Sliedrecht & Cultuur voor het financieel mogelijk maken van de Sunday Jazz-reeks van 2014 en hopen van harte dat de Stichting het Bigband Blast! mogelijk maakt wederom drie geweldige concerten te organiseren. Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast!

De aanvang van het concert op zondag 21 december a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Doe uzelf een plezier en “Have yourself a merry little Christmas” op 21 a.s. december bij Bigband Blast! in de Lockhorst ...

Info

Organisator:

Adres:

Theater De Lockhorst

Sportlaan 1 te Sliedrecht

Deel dit bericht met je vrienden!