dinsdag 26 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Meer impact met lokale marketing in Sliedrecht

Spreek je over promotie van een bedrijf dan gaat het vandaag de dag al snel over online marketing. Zoekmachinemarketing, social media en email marketing zijn voorbij het stadium van hype en vormen voor veel bedrijven inmiddels de basis voor hun verkopen. Nu de gemiddelde marketingafdeling steeds meer digital natives bevat, dreigen andere beproefde marketingmiddelen in de vergetelheid te raken, zoals lokale marketing. Juist op lokaal niveau kan je als ondernemer in Sliedrecht een belangrijke impact genereren, zeker als jouw doelgroep regionaal is.

Lokale zichtbaarheid
Het gebeurt regelmatig dat je al jaren langs een bedrijf komt, zonder het op te merken. Dit kan zijn omdat je geen interesse hebt in de dienst, maar vaak komt dit doordat veel bedrijven nauwelijks zichtbaar zijn. Zeker als je als ondernemer aan een straat zit met veel verkeer, bedenk dan eens wat het potentieel is van deze passanten. Met een kleine investering weten veel meer mensen van jouw bestaan. De basis is een duidelijk zichtbare naam op de gevel. Afhankelijk van je locatie kan buitenreclame, zoals een reclamebord of een spandoek een goede manier zijn om extra aandacht te genereren. Zorg wel dat je je materiaal regelmatig vernieuwd zodat je een frisse en actuele uitstraling genereert.

Beurzen en events
In de regio Sliedrecht waaronder Rotterdam, is jaarlijks een veelheid aan beurzen en evenementen waaraan je als ondernemer deel kan nemen. Dit kunnen sector gerelateerde beurzen zijn, maar het kan ook gaan om een lokaal evenement. Als je als bedrijf een regionale focus hebt, dan zijn dit soort evenementen erg geschikt om in beeld te komen bij potentiële klanten. Als direct contact met klanten essentieel is voor jouw bedrijf of als je een gelimiteerd distributienetwerk hebt, dan is groei in de eigen regio het meest voordehand liggend. Ook als je niet direct van plan bent om deel te nemen kan het geen kwaad vast een aantal van dit soort events te bezoeken om te zien wat voor bezoekers er komen.

Partnernetwerk
In de horeca is het vrij gebruikelijk om reclameruimte in te ruimen voor partners. Denk aan folders of kaartjes van restaurants bij de receptie van een hotel. In andere sectoren is dit minder gebruikelijk, maar dit is een eenvoudige methode om meer zichtbaarheid te krijgen bij jouw doelgroep. Zo kan je als kozijnenbedrijf folders neerleggen van een aannemer of een deurenbedrijf en andersom. Zo lang je geen concurrent bent en dezelfde doelgroep bedient, in dit geval particulieren die willen verbouwen, is er sprak van synerchie voor alle betrokkenen.

Radio
Als het over massamedia gaat, denkt menig ondernemer al snel dat er hoge kosten mee gemoeid zijn. Echter, een lokaal radiospotje is vaak niet duur en heeft een groot bereik. Met een paar weken op de radio neemt de bekendheid vaak enorm toe. Ook als hier niet direct verkopen uit komen is een verkoopgesprek in veel gevallen succesvoller als men jouw naam al kent. Uiteraard is het belangrijk dat je radiospot interesse wekt en geen irritatie. Humor werkt vaak goed en geeft een positieve associatie met jouw merk.

Meten is weten
Al met al zijn er dus vele mogelijkheden om jouw bedrijf met lokale marketing beter op de kaart te zetten. Zorg dat je elke actie goed meet zodat je weet wat het oplevert. Dit is niet altijd even makkelijk voor offline acties, maar alleen al een registratie van telefoontjes, emails, website aanvragen, leads en verkopen kan al een aardig beeld geven. Zo kan een vergelijking gemaakt worden in perioden mét of zonder acties, of met dezelfde maand het jaar ervoor. Ongetwijfeld zal je zien dat de omzet toeneemt naarmate meer in lokale marketing geïnvesteerd wordt.