Yorick de Groot winnaar EK Beach, onder 20

01 juli 2019
Yorick de Groot winnaar EK Beach, onder 20

SLIEDRECHT - In een warm Göteborg is Yorick de Groot, samen met Matthew Immers, Europees Kampioen onder de 20 jaar geworden. In de finale werd Duitsland verpletterd met 2-0.

In de poulefase startten beide mannen met overwinningen op Zweden en Denemarken. Een verlies tegen Engeland leverde de tweede plek in de poule op en betekende een beslissingswedstrijd tegen Tsjechië. Deze werd zaterdag met 2-0 gewonnen, waarna ook Frankrijk met 2-1 aan de zegekar werd gebonden. Voor een plek in de halve finale werd vervolgens tegen Slovenië gestreden en ook deze taaie tegenstander werd met 2-1 verslagen waarna de 'laatste vier' een feit was.

Hierin was op zondag Cyprus de tegenstander. In tegenstelling tot de zaterdag verliep deze wedstrijd vrij soepel: 21-14 en 21-11. De finale was bereikt. Immers en Sliedrecht Sport Heren 1-speler De Groot startten hierin scherp en fel tegen de Duitsers, die moeite hadden met de wind. Na 21-14 speelden de Sliedrechter en zijn teammaat hun beste set van het toernooi: 21-9. De titel is binnen; de allereerste gouden plak bij de Nederlandse mannen jeugd beachvolleybal.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.