Opruimen kroos

02 juli 2019
Opruimen kroos

SLIEDRECHT - Maandag 1 juli begon het schoonmaken van sloten met kroos. Dat gebeurde op een aantal plaatsen. Begonnen werd bij De Boog en later volgen ook de Thorbeckelaan-Thyssesingel en de Prickwaert-Weresteijn.

Sliedrecht heeft elk jaar weer te maken met de groei van kroos. Dat is slecht voor de waterkwaliteit. Door het kroos krijgt het water minder zuurstof. Dit creëert een slechte leefomgeving voor diverse planten en dieren. Elk jaar haalt een aannemer het kroos met een speciale boot en een drijvend scherm weg.

De gemeente kijkt ieder jaar met het waterschap welke maatregelen nodig zijn om de kwaliteit van het water op een aanvaardbaar niveau te houden.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.